Preventie

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit. Enkele belangrijke aspecten zijn op de juiste manier poetsen, flossen, stokeren of ragen en regelmatige controle van uw gebit door onze tandarts en/of het preventieteam.

In de praktijk bestaat ons preventieteam uit tandartsen, een mondhygiënist en preventieassistentes.

Wat is het verschil tussen een mondhygiëniste, een preventieassistente en een paro-preventieassistente?

De mondhygiëniste is in Nederland een op HBO opgeleide paramedicus, werkzaam binnen de mondzorg. De taken die een mondhygiënist uitvoert zijn gericht op preventie- het voorkomen van tandvleesproblemen en cariës (=gaatjes in tanden en kiezen). Zij voert daarnaast ook curatieve behandelingen uit. Dit zijn behandelingen gericht op genezing bij patiënten met oppervlakkige tot uitgebreide tandvleesproblematiek.

De preventieassistente is een op MBO opgeleide tandartsassistente met aanvullende scholing. Haar taken zijn vooral gericht op preventieve en het voorkomen van tandvleesproblemen en cariës (gaatjes in tanden en kiezen). Daarnaast voert zijn ook licht curatieve behandelingen uit maar alleen bij patienten met oppervlakkige tandvleesproblematiek.

De paro-preventieassistente is een preventieassistente met aanvullende scholing. Zij behandelt patienten met oppervlakkige tot matige tandvleesproblematiek.

Mocht u vragen hebben, kunt u ons bereiken via 013-5056231 of via info@tandzorgpraktijk.nl